en fi sv

Toimitusehdot

Toimitusaika

Tilaus toimitetaan postiin normaalisti seuravana aikipäivänä, jos se ei ole mahdollista niin kuitenkin parin viikon sisällä jos ei muuta ole ilmoitettu.

Maksutapa

Checkout maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien pankkien maksupainikkeet ja kauppiaasta riippuen maksusuoritus onnistuu myös yleisimmillä luottokorteilla.

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Toimintamme on Finanssivalvonnan alaista ja sen lisäksi tarjoamme asiakkaille ilmaisen ostoturvan. Mikäli et saa tilaamasi tuottetta ja yhteydenotto kauppiaaseen ei onnistu, palautamme tuotteen summan kokonaisuudessaan.

Checkout -maksupalvelun käyttäminen on helppoa. Teet vain verkkokaupassa tilauksesi ja valitset haluamasi maksutavan. Checkout-palvelu kauppiaan verkkokaupassa takaa monipuoliset maksutavat, luotettavan ja helpon maksunvälityksen.

Klarna ja joustoraha

Maksaminen laskulla lisätään 5€ laskutuslisä.

Kokeilla saa – ei käyttää

Kuluttaja voi kokeilla ja tutkia etämyyntituotetta samalla tavalla kuin myymälöissä. Käyttäminen on eri asia kuin kokeileminen. Tuotetta ei saa ryhtyä käyttämään, mikäli myyjä ei anna siihen erityistä lupaa.

Peruutusoikeus on etämyynnissä 14 vuorokautta

Peruuttaminen on lakisääteinen oikeus etämyynnissä. Peruuttamisaika lasketaan siitä, kun ostaja on saanut tilausvahvistuksen. Tavaran kaupassa peruutusaika alkaa kuitenkin vasta tavaran vastaanottamisesta, jos tavara toimitetaan myöhemmin kuin vahvistus.

Kaupan peruuttamiselle ei tarvitse ilmoittaa mitään syytä. Peruuttamisilmoitukselle ei voi myöskään asettaa muotovaatimuksia. Peruutus on myös se, ettei tuotetta noudeta postista tai tuote vain palautetaan.

Esimerkiksi vaatimus, jossa kuluttajan on otettava yhteys asiakaspalveluun ja saatava sieltä palautusnumero ennen palauttamista, ei käy. Yritys ei voi myöskään evätä peruuttamisoikeutta sillä, että tuotteen pakkaus on avattu.

Kuluttajansuojalaissa luetellaan ne tuotteet ja tuoteryhmät, joissa kuluttajalla ei ole peruutusoikeutta. Sellaisia ovat mm.:

  • mittatilaustavarat

Verkossa hinnat ja tarjoukset ovat sitovia

Verkkokaupassa sivujen tietoja voi päivittää nopeasti. Tämä luo verkkomyyjälle suuremman vastuun mainosten oikeista tiedoista. Internetissä oleva tarjous on mainostajaa sitova.

Kun kuluttaja on hyväksynyt verkossa olevan tarjouksen, sitova sopimus on syntynyt. Tarjous on hyväksytty esimerkiksi silloin, kun kuluttaja on tilannut tuotteen verkkosivujen tilauskaavakkeella.

Virheellinen tieto verkkosivuilla

Joskus kuluttaja on ehtinyt tilata tuotteen virhetiedon perusteella ja ripeästikään korjattu tieto ei ole vielä ehtinyt verkossa päivittyä.

Jos yrityksen mukaan tuotteen hinta on jokin muu kuin se, jolla kuluttaja on tehnyt tilauksen, yrityksellä on yleensä näyttötaakka asiasta. Jollei se kykene riitatilanteessa näyttämään toimineensa riittävän huolellisesti, kuluttajalla on oikeus vaatia tuotetta verkkotietojen mukaisesti.

Virheellinen tieto ei sido myyjää, jos virhe on sillä tavoin selvä, että kuluttajankin olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virhetiedon. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää, yleinen hintataso huomioon ottaen, poikkeuksellisen alhaisena.

Viivästyksellä on etämyynnissä takaraja

Toisin kuin tavanomaisessa kaupankäynnissä, etämyynnissä on laissa asetettu takaraja tuotteen toimitukselle. Jos toimitusajasta ei ole muuta sovittu, tuote pitää toimittaa tilaajalle viimeistään 30 päivän kuluttua tilauksesta. Jos toimitus viivästyy yli tuon 30 päivän, tilaaja voi vaatia sopimuksen täyttämistä sekä purkaa kaupan, jos viivästys on tilaajan kannalta olennainen.

Jos tilattua tuotetta ei ole enää saatavilla, yrityksen on ilmoitettava siitä kuluttajalle viipymättä ja palautettava rahat 30 päivän kuluessa tilauksesta. Jos toimitus viivästyy ja hinta on maksettu, rahat on palautettava tuon 30 päivän kuluessa. Etämyynnissä yrittäjä voi toimittaa tilaajalle korvaavan tuotteen, mutta tästä pitää kertoa toimitusehdoissa. Korvaavan tuotteen pitää aidosti vastata tilattua tuotetta käyttötarkoitukseltaan, laadultaan ja hinnaltaan.

Palautus- ja kuljetuskulut

Yritys vastaa tuotteen palautuksesta aiheutuvista kuluista. Jos kauppa peruuntuu, etämyyjän pitää palauttaa tuotteen hinnan lisäksi tavanomaiset toimitus- ja palautuskulut.

Jos tuote esimerkiksi kokonsa tai painonsa takia edellyttää erityiskuljetusta, ylimääräiset palautuskulut voidaan laskuttaa kuluttajalta. Samoin jos kuluttaja tilaa esimerkiksi kotiinkuljetuksen normaalin postilähetyksen sijaan, siitä saa laskuttaa erikseen.

Etämyyntiyritys vastaa kuljetuksen laadusta. Asiakkaalta ei voi vaatia korvausta, jos posti tai muu kuljetusyritys vahingoittaa tuotetta - ei edes palautuskuljetuksesta. Yritys vastaa myös siitä, että tuote on pakattu asianmukaisesti kuljetusta varten.

Etämyyjän on laadittava palautusta varten kuluttajalle ohjeet tuotteen pakkaamisesta. Jos asiakas ei selvästikään ole ohjeita noudattanut, hän voi olla vastuussa mahdollisesta vahingosta.

Tuotepakkaus on avattava siten että sitä pystyy käyttämään uudestaan jos tuote palutetaan. Avattu tuotepakkaus on pakattava hyvin.

Jos kuluttaja ilmoittaa tilinumeron palautuksen yhteydessä niin hän saa rahat nopeammin tilille, tuotteen pitää olla palautettu meille ennen palautuksen maksamista kuluttajalle.